CARE viert Internationale Vrouwendag

Het vieren van successen en overwinningen van vrouwen wereldwijd. Dat staat centraal tijdens de #March4Women campagne die wij op 8 maart 2018, Internationale Vrouwendag, hebben gelanceerd.

De hele maand maart besteden wij aandacht aan deze campagne en vertellen wij de verhalen van onze vier CARE heldinnen. Dit zijn Selvamalar uit Sri Lanka, Mediatrice uit Burundi, Claudia uit Guatemala en Hind uit Jemen. Vrouwen die onder welke omstandigheden dan ook laten zien wat zij in hun mars hebben en het heft in eigen handen nemen. Zij zijn een inspirerend voorbeeld voor andere vrouwen. De verhalen zijn te vinden op onze campagnewebsite.

Deel jouw #WeGotThis moment
In onze campagne gaan we uit van de kracht van vrouwen wereldwijd. Want samen veranderen vrouwen de wereld. In onze campagnefilm roepen we alle vrouwen wereldwijd op om hun #WeGotThis moment te delen. Een moment waarop je als vrouw een barrière overwon of het heft in eigen handen nam en je realiseerde, I got this. Ga naar onze campagnewebsite voor meer informatie en deel jouw moment van overwinning via social media.

Gelijke kansen voor vrouwen
Wereldwijd staat CARE voor gendergelijkheid en het bestrijden van armoede. Om dit te bereiken hebben vrouwen een stem nodig in politieke besluitvorming, moeten ze economisch onafhankelijk zijn en kunnen leven in een veilige en gezonde omgeving. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Stereotypen en ongelijke kansen kunnen in de weg staan. Maar als vrouwen de kans krijgen om hun talenten en dromen te verwezenlijken, zij zijn een enorm krachtbron. Via verschillende programma’s zet CARE zich in voor gelijke kansen en de positie van vrouwen zoals het Every Voice Counts programma en het Womens in Enterprise programma in samenwerking met de H&M Foundation.

CARE viert Internationale Vrouwendag

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste updates over onze campagne.