Praat met een vluchteling – Whocares

Hoe kunnen we Nederlanders wat meer met vluchtelingen laten praten? Door ze gewoon met vluchtelingen te laten praten! Benodigdheden: een verbouwde statafel, een vriendelijke vluchteling en nieuwsgierig publiek. Je kunt dit hele concept huren bij CARE. Zet het standje neer op een school, bij een workshop of ander event en breek de dialoog open.

schermafbeelding-2016-07-06-om-16-50-47

In gesprekken over de vluchtelingencrisis gaat het vaak over ‘het probleem’, ‘de groep migranten’ en ‘het beleid’. We lijken soms te zijn vergeten dat het om individuen gaat, waardoor het onderwerp ongrijpbaar kan worden en zelfs angst kan creëeren.

Whocares.me ontwikkelde daarom het Praat Met een Vluchteling-concept. Ze zetten het standje zelf neer in Amsterdam-Noord en nodigden voorbijgangers uit om bij de Syrische Saeed aan te schuiven en hem vragen te stellen of iets te vertellen. En dat leverde mooie dialogen op:

Meer informatie

Interesse? Mail naar praten@carenederland.nl voor meer informatie.

CARE Nederland wil via deze actie het draagvlak voor vluchtelingen in Nederland vergroten, omdat ieder mens recht heeft op een menswaardig bestaan. CARE heeft geen eigen hulpactiviteiten in Nederland, maar helpt vluchtelingen in Griekenland met noodhulppakketten vol kleding, dekens, eten, drinken, maandverband en luiers. Syrische vluchtelingen in de Syrische regio (Syrië, Jordanië, Libanon, Egypte, en Turkije) krijgen de broodnodige financiële hulp om in hun basisbehoeften kunnen voorzien en huur, voedsel, en medicijnen te kunnen betalen. Tot op heden heeft CARE meer dan 850.000 vluchtelingen geholpen in Europa en de Syrische regio.