Goed Geld Gala 2016

De Postcode Loterij schonk op 26 januari 2016 een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. De recordschenking is mogelijk dankzij de 2,7 miljoen trouwe deelnemers: van ieder lot gaat de helft naar het goede doel. Meer dan 100 goede doelen hoorden op welk bedrag zij dit jaar kunnen rekenen. George Clooney, kersverse ambassadeur van de Postcode Loterij, was als eregast aanwezig. Ook dit jaar ontving CARE het prachtige bedrag van €500.000,-!

Goed Geld Gala 2015

Bijna 100 goede doelen ontvangen in 2015 een schenking van de Postcode Loterij. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het DeLaMar Theater in Amsterdam maakte de loterij bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 312 miljoen euro verdeelt over deze goede doelen. Er zijn extra schenkingen voor onder meer het Nederlandse Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Stichting Vluchteling voor noodhulp en het versterken van de positie van meisjes en vrouwen. Ook CARE ontving een mooie donatie: 500.000 euro.

Campagne: Dijk van een Wijk

Het Nederlandse Rode Kruis, CARE Nederland en Wetlands International lanceerden samen met Nudge de ‘Dijk van een Wijk’-competitie. De competitie werd georganiseerd om mensen in Nederland op een leuke manier bewust te maken van hoe zij samen met anderen hun directe leefomgeving op een duurzame manier leefbaarder en veiliger kunnen maken. Mensen met een idee ter verbetering van hun wijk rond de thema’s energie, groen, water of veiligheid, konden hun idee insturen. In het voorjaar van 2015 kon er gestemd worden op het beste idee. Op de landelijke finaledag op 17 juni 2015 pitchten de vijf finalisten hun idee: Energie Coöperatie Anneville uit Ulvenhout won. Zij ontvingen een geldbedrag van 10.000 euro voor de uitvoering van hun idee. Zij gaan zonnepanelen installeren op het dak van openbare basisschool de Klokkebei in Ulvenhout en een educatief programma ontwikkelen rondom duurzame energie.

De Nationale Postcode Loterij Helpt

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. Vijftig procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over 94 goede doelen. Sinds 2012 ontvangt CARE Nederland een bijdrage van de Postcode Loterij van 500.000€. Onze hartelijke dank aan de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers! Dankzij jullie steun kunnen wij weer hard aan de slag met onze programma’s om de meest kwetsbare mensen weerbaarder te maken tegen conflicten en natuurrampen.

Campagne: Doe maar lekker duurzaam

Op 30 oktober 2014 startte de landelijke campagne ‘Doe maar lekker duurzaam’. Een gezamenlijk initiatief van De Nationale Postcodeloterij, Albert Heijn en Unilever. Alle Nederlandse huishoudens die meespelen met de Nationale Postcodeloterij ontvingen in de eerste week van november een cadeaukaart ter waarde van 12,50 euro per post. Deze kaart konden zij bij een Albert Heijn filiaal inwisselen voor duurzame producten.

Goed Geld Gala 2013

Tijdens het Goed Geld Gala heeft CARE samen met het Rode Kruis de extra bijdrage ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Met deze extra bijdrage van meer dan 2 miljoen euro gaan wij inwoners van de Filipijnen beter voor te bereiden op natuurrampen.

Petra Stienen te gast bij Koffietijd

Op 4 maart 2013 was Petra Stienen te gast bij het televisieprogramma ‘Koffietijd’ op  RTL 4.  Zij sprak hier o.a. over de situatie in Syrië en haar band met het Midden Oosten. CARE is al decennia lang actief in het Midden Oosten en is momenteel in zowel Jordanië, Egypte, Jemen, Libanon en Syrië actief om de Syrische vluchtelingen hulp te bieden met geld om basale zaken als huur, voedsel, kachels voor de koude winter en kleding te kunnen betalen.

Petra Stienen is publiciste en arabiste en kent als geen ander de Arabische wereld. Zij was jaren lid van de Raad van Toezicht van CARE Nederland. Zoals Petra benoemd in het fragment; dankzij de hulp van onze donoren zoals bijvoorbeeld de Nationale Postcode Loterij,  kan CARE haar werkzaamheden in het Midden Oosten voortzetten en intensiveren.

De Postcode Loterij Helpt

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 94 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. CARE Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Meedoen?

Een lot van de Nationale Postcode Loterij kost 12,75 per lot, per trekking incl. StraatprijsVerdubbelaar van € 1,25 per trekking. Door mee te doen maak je kans op verschillende prijzen en steun je CARE Nederland en andere goede doelen! Want van iedere ingelegde euro gaat 50 procent naar het goede doel.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Nationale Postcode Loterij en haar goede doelen?