24 april 2017

De internationale gemeenschap draagt door de verkoop van wapens en politieke passiviteit de verantwoordelijkheid voor de crisis in Jemen. Samen met vier andere hulporganisaties stelt CARE het onvermogen om vrede te waarborgen aan de kaak.

12 april 2017

Waar moeten de Kamerleden de komende jaren op inzetten om een effectief noodhulpbeleid te kunnen voeren en hoe kunnen ze het beste samenwerken met de noodhulpsector? Aanstaande donderdag 13 april krijgen Kamerleden een stoomcursus over noodhulp in het Humanity House in Den Haag.

6 maart 2017

De samenwerkende hulporganisaties kondigen vandaag een Nationale Actie af voor de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan.

27 februari 2017

Zonder financiële steun om miljoenen mensen te ondersteunen in de Hoorn van Afrika, zal de wereld getuige zijn van een ernstige voedselcrisis en mogelijk een hongersnood in delen van Somalië.

10 februari 2017

Extreme droogte in Somalië eist stil maar meedogenloos elke dag meer mensenlevens. Het uitblijven van regen en de sterke El Niño hebben de Oost-Afrikaanse regio erg hard getroffen. De overwegend boerenbevolking verliest zijn vee en ziet hun oogsten mislukken. Een half miljoen kinderen is ernstig ondervoed en voor nog eens miljoenen mensen dreigt acute hongersnood.

23 januari 2017

De omvang, complexiteit en duur van het Syrische conflict zijn overweldigend. Toch mag dit er niet toe leiden dat de inspanningen om iedereen te bereiken met de hulp die zij nodig hebben, worden opgegeven.

19 januari 2017

In het afgelopen jaar waren de vluchtelingencrisis en de oorlog in Syrië prominent in het nieuws. Omdat niet elk conflict, oorlog of natuurramp evenveel aandacht krijgt, hebben wij een kort en bondig rapport samengesteld van de vergeten crises, ofwel landen die amper of helemaal niet het nieuws hebben gehaald het afgelopen jaar, maar waar het lijden groot is.

14 januari 2017

Vluchtelingen in de Balkan en in Griekenland hebben te maken met ijskoude temperaturen, harde wind en veel sneeuw. Door de omstandigheden zijn levens van duizenden mannen, vrouwen en kinderen in gevaar. Hulp is hard nodig!

14 december 2016

CARE is zwaar geschokt door de situatie in Aleppo and roept alle partijen op deze humanitaire ramp te stoppen.

14 december 2016

Dit is de enige boodschap die we van onze Syrische collega’s in Aleppo hebben ontvangen de afgelopen dagen.