27 februari 2017

Zonder financiële steun om miljoenen mensen te ondersteunen in de Hoorn van Afrika, zal de wereld getuige zijn van een ernstige voedselcrisis en mogelijk een hongersnood in delen van Somalië.

10 februari 2017

Extreme droogte in Somalië eist stil maar meedogenloos elke dag meer mensenlevens. Het uitblijven van regen en de sterke El Niño hebben de Oost-Afrikaanse regio erg hard getroffen. De overwegend boerenbevolking verliest zijn vee en ziet hun oogsten mislukken. Een half miljoen kinderen is ernstig ondervoed en voor nog eens miljoenen mensen dreigt acute hongersnood.

23 januari 2017

De omvang, complexiteit en duur van het Syrische conflict zijn overweldigend. Toch mag dit er niet toe leiden dat de inspanningen om iedereen te bereiken met de hulp die zij nodig hebben, worden opgegeven.

19 januari 2017

In het afgelopen jaar waren de vluchtelingencrisis en de oorlog in Syrië prominent in het nieuws. Omdat niet elk conflict, oorlog of natuurramp evenveel aandacht krijgt, hebben wij een kort en bondig rapport samengesteld van de vergeten crises, ofwel landen die amper of helemaal niet het nieuws hebben gehaald het afgelopen jaar, maar waar het lijden groot is.

14 januari 2017

Vluchtelingen in de Balkan en in Griekenland hebben te maken met ijskoude temperaturen, harde wind en veel sneeuw. Door de omstandigheden zijn levens van duizenden mannen, vrouwen en kinderen in gevaar. Hulp is hard nodig!

14 december 2016

CARE is zwaar geschokt door de situatie in Aleppo and roept alle partijen op deze humanitaire ramp te stoppen.

14 december 2016

Dit is de enige boodschap die we van onze Syrische collega’s in Aleppo hebben ontvangen de afgelopen dagen.

5 december 2016

Ayat is een Syrische tiener en CARE vrijwilligster in Turkije. Haar ervaringen in de oorlog inspireren haar om zich in te zetten voor onrecht, armoede, en geweld tegen vrouwen. Lees haar verhaal.

30 november 2016

Speciale ambassadeur van CARE, Michel Jacobs, is afgelopen jaren betrokken geweest bij veel van onze projecten. Lees in ons interview hoe hij zich inzet voor CARE om het verschil te maken.

29 november 2016

In Idlib, runt CARE-partner Syria Relief and Development (SRD) een gezondheidszorgfaciliteit waar minderjarige meisjes die getrouwd zijn worden begeleid. Lees meer over hoe het centrum deze meisjes ondersteunt.