CARE en H&M Foundation

CARE en de H&M Foundation zijn een driejarige samenwerking aangegaan om de positie van 100.000 vrouwen in arme gebieden te versterken. In dit dossier vind je de vorderingen.

Met de projecten die CARE en de H&M Foundation aanbieden, versterken we samen de positie van vrouwen wereldwijd. Kijk in de film hiernaast hier hoe wij dit doen:

Jaar 2 is inmiddels voorbij: 56.000 vrouwen uit 11 landen hebben toegang gekregen tot ondernemingstrainingen en kapitaal, waarmee ze de tools in handen hebben om een bedrijfje op te starten of uit te breiden. Zo verbeteren ze zelf hun toekomst – en die van hun omgeving. Lees hier meer over het programma: 

En bekijk en lees hieronder de verhalen van vele inspirerende vrouwen:

CARE en de H&M Foundation versterken wereldwijd meer dan 100.000 vrouwen

Wat doet CARE?

Esther’s verhaal

CARE en de H&M Foundation werken samen om de positie van 100.000 vrouwen in arme gemeenschappen te versterken.

Wil je weten hoe we dat doen?

Een van hen is Esther (26). Haar weg naar economische onafhankelijkheid was niet makkelijk. Door hard werken en doorzettingsvermogen is zij nu een succesvolle entrepreneur én een voorbeeld voor andere vrouwen.

Inspirerende vrouwen vertellen hun verhaal

Juana

Bhavani

Rajitha

Juana was vroeger vooral bezig met het huishouden. Nu runt ze een kleine citroenboerderij én gaat ze een nieuw bedrijfje beginnen: vogels fokken.

Bhavani wordt – net als 250 andere vrouwen in Sri Lanka – getraind in handweven en duurzaam ondernemen. “Als ik aan het weven ben, vergeet ik mijn problemen. Het geeft me een gevoel van vrijheid.

Als kind besloot Rajitha (31) uit Sri Lanka dat ze zou gaan weven én dat ze manager zou worden. Dankzij training van CARE is ze nu manager van een weefgroep. “Ik wil deze groep zien groeien van 15 naar 250 leden.

Rosalia

Rosalía uit Peru is een hardwerkende vrouw. Naast de opvoeding van haar kleinkinderen is ze samen met haar schoondochter een eendenfokbedrijfje begonnen.

Orfelinda

Orfelinda was het grootste deel van haar tijd kwijt aan de opvoeding van haar kinderen en het huishouden. Nu heeft ze een netwerk opgezet om traditionele, regionale snacks te verkopen.

HM-supports-CARE-newkopie

 “The H&M Foundation is proud to announce CARE to drive one of our programs for change. Together we will invest in actions to empower women in developing countries economically, as we are convinced it is a catalyst for positive change.” 

Karl-Johan Persson, CEO H&M and board member of the H&M Foundation

Holiday campagne H&M voor CARE groot succes!

CARE was hét goede doel van de H&M Holiday Campagne 2014. Van 13 november 2014 tot en met 31 december 2014 verkocht H&M wereldwijd speciale cadeaustickers. Per verkochte set van  0,99 heeft de H&M Foundation de opbrengst verdubbeld en dat bedrag aan CARE gedoneerd. Deze donatie komt ten goede aan een innovatief en inspirerend women empowerment CARE project in Ethiopië