Het jaarlijks terugkerende natuurfenomeen El Niño slaat ook dit jaar weer hard toe. Voor kwetsbare gemeenschappen in de Stille Zuidzee en Afrika heeft deze ramp ernstige gevolgen. Waar El Niño op de ene plek voor ernstig watertekort zorgt, krijgt het andere gebied last van een wateroverschot.

Nergens is meer hulp nodig dan in Ethiopië. Het land heeft momenteel te maken met de grootste droogte in 30 jaar. 10 miljoen mensen lopen het risico ondervoeg te raken.

  • CARE ondersteunt momenteel 500.000 Ethiopiërs met voedselhulp.
  • Meer dan 150.000 kinderen en moeders getroffen door ondervoeding worden geholpen.
  • CARE bouwt watervoorzieningen, waardoor 290.000 mensen toegang hebben tot schoon drinkwater.
  • CARE gaat aankomende maanden de hulp opschalen om meer dan een miljoen mensen extra te helpen.

Nieuwsberichten

Ruim 400.000 zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven lopen groot risico op ondervoeding en complicaties tijdens de zwangerschap. De gevolgen van El Niño zijn enorm.

El Niño Ethiopië: een groot deel van de bevolking is geholpen, toch is er nog meer hulp nodig om de meest kwetsbare bevolking te kunnen helpen.

Droogte zorgt voor tekort aan levensmiddelen

El Niño zorgt voor ernstige droogte in Ethiopië. Het land is aan de rand van de afgrond en heeft dringend hulp nodig.


16 december 2015 – Meer dan tien miljoen mensen in Ethiopië hebben dringend voedselhulp nodig. CARE helpt jonge moeders met het Mother-to-Mother project.

19 november 2015 – CARE komt samen met 10 andere Nederlandse hulporganisaties direct in actie voor de slachtoffers van de droogte in Ethiopië.